maandag 14 september 2015

Zwangerschap week 24


Zoals ik vanmorgen al vertelde was vorige week een week die ik liever vergeet! Ik voel me net een vrouw van 70 en dit gaat dus ook een vrij negatieve update worden, maar gelukkig is er ook plek voor positiviteit!

Ziekmelding op het werk:
Ik loop al weken met pijn en op de dagen dat ik moet werken lig ik s'avonds voor pampus op de bank en op vrije dagen heb ik ook nergens meer energie voor! Het begon met af en toe wat bijslapen en alleen na dagen werken pijn, maar de laatste weken was het alleen nog maar pijn en vermoeidheid. Ik denk dat ik wel kan zeggen dat ik mezelf voorbij ben gelopen en hoewel ik zeker weet dat het voor de kleine niet uitmaakte weet ik dat het voor mezelf niet goed is geweest. Ik hield het gewoon niet langer meer vol. Ik vind het lastig, want ik voel me heel erg verantwoordelijk voor mijn werk en ze hielden zoveel mogelijk rekening met me door me minder op de vrachtmomenten in te zetten, maar helaas ontkom je er niet altijd aan en ook 8 uur staan op een dag is wel slopend.

Op woensdag heb ik me ziek gemeld en tot op heden zit ik nog thuis. Ik slaap iedere middag wat uurtjes bij en probeer zoveel mogelijk mijn rust te pakken. Het is nu wachten op een oproep van de arboarts.

Doktersbezoek: 
Begin van de week belde ik de dokter om een afspraak te maken vanwege meerdere klachten. Ik kon vrijdag terecht, maar heb de afspraak laten vervroegen naar woensdag! Eenmaal daar heb ik mijn klachten voorgelegd. Hij heeft me tips gegeven zodat ik een betere houding kan gaan aannemen en minder last van mijn rug ga krijgen. Voor de rest stuurde hij me door naar de fysio. Ook heb ik al een paar weken last van maagzuur. Ik wist niet zeker of ik wel Rennie's mocht nemen in verband met de problemen met mijn nieren, maar dit blijkt gewoon te mogen, want de functie van mijn nieren is verder wel gewoon goed. Ook heb ik sinds een paar weken met vlagen problemen met mijn stem gehad omdat die wat wegviel en de laatste weken werd dit alleen maar erger. Wat ik al dacht. Een teken van oververmoeidheid!

Naar de fysio: 
Vanochtend ben ik voor het eerst naar de fysio geweest. Hoe ik dit heb ervaren lezen jullie later in een artikel. Ik ga heen omdat ik veel last van mijn bekken en rug heb. Helaas heb ik sinds een weekje ook het probleem dat ik wat urine verlies als ik nies. Doei jonge vrouw van 26 en hallo omatje van 80 gevoel met alle klachten!De babykamer:
Zondag ochtend heeft mijn man met een beetje hulp van mij de babykamer goed neergezet qua indeling! Ik ben er zo blij mee en het begint steeds echter te worden! We hebben alle grote dingen nu in huis en hoewel ik me wel druk maak om alles weet ik dat dat vooral nesteldrang en hormonen zijn! We zijn goed bezig!

Schopjes: 
Ik kan duidelijk merken dat ik mijn rust pak, want ik voel de baby meer dan ooit! Ik voel haar meerdere keren op een dag trappelen en gisteren was het moment daar dat mijn man het ook bewust gevoeld heeft. Zijn reactie was geweldig! Zo blij!

24 weken mijlpaal:
Gisteren was ik 24 weken zwanger! Het voelt toch een beetje als een mijlpaal, want nu is ons kleine meisje levensvatbaar buiten de baarmoeder. Natuurlijk weet ik dat het risico op overleven niet groot is en ik hoop dat ze nog een tijd blijft zitten, maar het voelt wel fijn dat er in elk geval een kans is!


Heb jij je wel eens ziek gemeld op je werk door je zwangerschap? 

2 opmerkingen:

  1. Ik kijk ook om die reden uit naar 24 weken :) Nog een weekje te gaan hier. Wat zonde dat je zoveel klachten hebt, maar rust is alleen maar goed natuurlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk dat we zo dicht op elkaar zitten! Ja heel vervelend. Vind het wel moeilijk om rust te nemen.

    BeantwoordenVerwijderen