donderdag 1 oktober 2015

Een naam voor je ongeboren baby


Zwangerschap.. iets heel bijzonders, maar tegelijkertijd ook iets wat heel ontastbaar is. Door de weken heen voelt het steeds echter en bouw je een soort van band op met je baby. Bij de geboorte geef je de baby een naam waardoor het een eigen identiteit krijgt, maar waarom zou je het voor de bevallig als een ding benoemen?
In het begin schaamde ik me een beetje voor het feit dat wij onze ongeboren baby een naam hebben gegeven, maar er zijn gelukkig meer mensen die het doen. Zo noemt Willemijn haar ongeboren baby Gaai en Elise Pinda!


Toen ik week of 8 zwanger was lag ik met mijn man op bed en spraken we over de baby. Samen fantaseerden we over hoe ons leven er straks uit zou gaan zien en of er een jongen of meisje in mijn buik groeit. Mijn man noemde de baby meerdere keren het en dat stoorde me ergens een beetje! Tsja een hij of een zij was het voor ons toen ook nog niet, maar het? Ik vond het zo afstandelijk en rot klinken. Min of meer grappend zei ik er wat van en mijn man riep toen voor de gein dat hij de baby vanaf nu dan wel Henk zou gaan noemen. Al grappend spraken we verder en ik gaf aan dat ik dat oneerlijk vond omdat de baby dan een jongens naam droeg terwijl we nog niet eens wisten wat het geslacht was. We besloten dat we de naam met 12 weken in een meisjes naam zouden veranderen.

Toen ik precies 12 weken was vroeg ik wat nu de naam dan moest worden! Mijn man kwam met Dora op de proppen. Hoe hij hierop gekomen is hoef je je denk ik niet af te vragen, want dit is natuurlijk door de tekenfilm. Sindsdien is Dora 'geboren' en met de geslachtsbepaling bij 15 weken bleek het een meisje te zijn, dus we hielden Dora aan.In het begin was Dora echt iets van ons, maar we hebben ons meerdere keren versproken waardoor andere mensen ook op de hoogte waren van de naam. Een iemand dacht zelfs dat het de echte naam was voor straks, omdat ik er van schrok toen ik ineens Dora zei middenin een verhaal. Het was meer uit schaamte!

Als Dora straks geboren is dan krijgt ze haar echte naam natuurlijk, maar voor nu is het geen het, zij of de baby, maar gewoon Dora! Voor ons maakt het het een stukje tastbaarder en voelt het niet aan alsof we het hebben over een theepot.


Had jij een naam voor je ongeboren baby? 

9 opmerkingen:

 1. Whehe, Dora :P Wij weten ook al de definitieve naam, maar zo noemen we hem nog nauwelijks. Tegen mijn man zeg ik "je zoon", en tegen anderen gewoon "baby".

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De definitieve naam weten wij ook al een tijdje en ook daar hebben wij ons weleens bijna in versproken! Nu we haar hier in huis Dora noemen en niet de echte naam gaat dat een stuk beter ;)

   Verwijderen
 2. Toen ik in verwachting was heette de baby voor iedereen Puk van ukkepuk. Veel mensen dachten dat dit ook de naam zou worden,omdat het voor een jongetje en meisje kan. Nu gaat onze dame alweer 3 maanden door het leven als Anne.

  Groetjes, Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik geloof dat ik gewoon 'de baby' zei. Ik had dus geen naam.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik noemde haar mijn limoentje :) Was gekomen nadat ik zag in een zwangerschapsapp dat ze op dat moment zo groot was als een limoen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij noemden Jenoah voor hij geboren werd gewoon de baby... later werd hij mijn kleine frummel en dat is hij nog steeds!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Aaah ik heb je blog gemist. Ik was je weer een beetje kwijt en zo te zien is er nogal wat gebeurd in de tussentijd. Ik heb nog geen kans gehad om je te feliciteren, dus bij deze! Ik weet niet of je nog weet wie ik ben, maar ooit hadden we contact door ByBeautyBloggers haha :) xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel en het is lang geleden, maar natuurlijk weet ik nog wie je bent! Er is zeker een hoop gebeurt ondertussen

   Verwijderen