zondag 24 april 2016

Recept: Brownie met kiwisaus, ijs en slagroom


Vrijdag kwamen mijn moeder en schoonvader eten omdat Carlo jarig was en gisteren liet ik jullie het voorgerecht al zien. Vandaag is het tijd voor het nagerecht. Een simpel gerecht waar je zelf 15 minuten werk aan hebt + 40 minuten baktijd, maar wel hemels lekker!


De ingredienten: 

- Home made bakmix voor brownies
- 40 gram witte chocolade
- Slagroom
- Slagroom ijs
- honing
- 2 kiwi's
- 1 sinaasappel

Dit recept is voor 8 personenHet maken van de brownies is heel gemakkelijk. Eerst verwarm je de oven voor op het aantal graden wat geschikt is voor jou oven.  De mix is kant en klaar en je hoeft er enkel nog water aan toe te voegen. Je doet zowel de mix als het water in een beslagkom en mixt dit tot een gladde massa. Wel is het handig om over de beslagkom even een handdoek te doen, want het stuift enorm! Als je massa glad is mis je nog even 1 minuut door en daarna pak je de bakvorm die bij de doos in zit en hiervan vouw je de randen om. Daarna giet je het mengsel erin en doe je hem voor 40 minuten in de oven.

Na 40 minuten haal de je brownie uit de oven en persoonlijk vind ik het het lekkerste als hij iets warm is bij het gerecht, dus als er nu nog een uur tussen het eten zit vind ik het perfect.


De saus maken deed ik met behulp van de magic bullit, maar dit kan ook met een staafmixer of keukenmachine. Om te beginnen pers je de sinaasappel en schil je kiwi. Doe dit samen met een scheutje honing in de magic bullit en maak er een gladde massa van.


Dan is het tijd voor de opmaak van de brownie. Dit doe je vlak voor het opdienen. Je smelt de chocolade au bain marie en met een theelepeltje doe je dit over de brownie. Dan doe je de saus op het bord, het stukje brownie, een toef slagroom en een bolletje met slagroomijs. Over het bolletje met ijs doe je ook nog een beetje kiwisaus en dan is je toetje klaar!Wat is jou favoriete toetje?