zondag 6 december 2015

Zwangerschap week 36 Liggingsecho en kleding shoppen


Vandaag ben ik 36 weken zwanger. Nog maar 4 weken tot de uitgerekende datum en wat voelt dat raar! We zijn vrijwel klaar voor haar komst. Ik ga aankomende week nog even de vlucht tas inpakken en baby wasjes draaien en dan mag volgende week het bed op klossen! De afgelopen week hadden we de liggingsecho en kreeg ik van de verloskundige te horen dat ik nog wat rustiger aan moet doen. 
Liggingsecho
Op donderdag ben ik naar de verloskundige geweest voor de liggingsecho! Alles zag er goed uit. De kleine is ingedaald, maar heeft nog een heel klein beetje speling. Ik vroeg me de laatste dagen af hoe ze nu precies lag aangezien ik steeds stootjes krijg in mijn onderbuik. Dit blijken dus geen voetjes, maar vuistjes te zijn! Daar zit best wel wat kracht achter kan ik je vertellen! Verder was er nog genoeg vruchtwater te vinden en het was nog steeds een meisje! Vorige week droomde ik dat het ineens een jongetje was en ik maakte me daar niet heel druk om, maar toch spookte het wel door mijn hoofd. Het geslacht was natuurlijk al twee keer gecheckt. Een keer bij de geslachtsbepaling en een keer bij de 20 weken echo, dus de verloskundige kon er wel om lachen! Ze zei tegen me: Maar jij bent toch ook altijd een meisje gebleven? Dat veranderd toch niet ineens! Gelijk heeft ze. Ons meisje wordt nu geschat op een geboortegewicht van 7,5 a 8 pond. Iets groter dan gemiddeld, maar helemaal prima.

Verloskundige 
De check bij de verloskundige liep verder redelijk normaal totdat mijn bloeddruk gecontroleerd werd. Deze bleek toch wel omhoog te gaan en ik moet mijn rust blijven pakken. Aanstaande maandag moet ik daarom alweer heen zodat ze het even extra in de gaten kan houden. Dan doet ze ook meteen een urine onderzoek. Verder verklaard dat wel de schietende sterretjes die ik de laatste tijd regelmatig zie.

Kleding shoppen
Maandag deed ik wederom een poging om toch nog wat kleding te vinden! Uiteindelijk heb ik een leuk vest en twee tops gekocht die jullie gisteren in mijn fashion shoplog konden zien. Nu kan ik hopelijk de laatste maand nog rondkomen!


Chocoladeletters
Gisteren kwam mijn moeder langs met drie chocolade letters. Een voor Carlo, een voor de baby en een voor mij. Voor de baby natuurlijk de letter D van Dora (artikel een naam voor je ongeboren baby).

Vocht vasthouden: 
Sinds twee weken hou ik veel vocht vast en daarom draag ik mijn trouwring o.a. al niet meer. Ook deze week was het weer heel erg en ik merk duidelijk dat alles strakker gaat zitten en dat ik mijn schoenen niet meer goed pas!


Lag jou baby goed bij de liggingsecho?