dinsdag 28 juli 2015

Rösti met salade


Gisterochtend stuurde ik mijn man een smsje of hij misschien een salade in elkaar wou flansen met wat foto's voor het artikel van vandaag. Toen ik thuis kwam vond ik de salade wat simpel, maar hij had er wel zelf rösti bij gemaakt!


Ingrediënten voor 2 personen 

Rösti:
- 460 gram aardappels
- 100 gram kaas
- patatkruiden

Salade:
- 300 gram sla
- 1 ui
- 1/3 komkommer
- 2 augurken
- slasaus


Hoe maak je de rösti: 


Om te beginnen schil je de aardappelen en snij ze in stukken. Daarna was je ze en ga je ze koken. Als de aardappels gaar zijn dan giet je ze af en laat je ze afkoelen. Als de aardappels afgekoeld zijn dan ga je ze raspen zodat je sliertjes krijgt. Hierover strooi je naar smaak de patatkruiden. Er zijn ook andere kruiden die je erover zou kunnen doen, maar hij heeft nu voor deze gekozen.


Daarna spoel je de rasp af en ga je de kaas raspen.


Doe de aardappels 15 minuten in de airfryer op 200 graden en roer het af en toe door tussentijds. In de laatste twee minuten voeg je de kaas toe en roer je het erdoor zodat het goed mee kan smelten met de aardappelen. En klaar is je Rösti.

Dit was de eerste keer dat we het zelfgemaakt aten en ik vind het een aanrader. Het kost wat meer tijd, maar dan heb je ook wel wat heel lekkers!

Hoe maak je de salade: 


Wij zijn dol op salades en dan vooral omdat je er zoveel kanten mee op kunt. Deze keer aten we het vrij simpel en je maakt het als volgt.

Doe de sla in de bak.


Snij de ui in kleine stukjes en doe dit ook met de augurk.


Schaaf de komkommer. Je kunt hem ook snijden, maar zo wordt het net wat dunner!


Doe alle groenten in de bak!


Voeg de slasaus eraan toe


Roeren en klaar is je salade. De salade smaakt goed en door de augurk wordt hij iets zurig. Zelf hebben we er nog een beetje kaas aan toe gevoegd omdat we dat erg lekker vinden!


Heb jij wel eens zelf rösti gemaakt?