vrijdag 17 juli 2015

De babykamer


Geschreven door Jantina
Zodra we wisten dat we een zoontje zouden krijgen gingen we aan de slag met de babykamer. Het resultaat zien jullie hier.

Het eerste wat we kochten voor de kamer was de commode kast. We hadden al veel gekeken naar een mooie kast, maar konden niks vinden wat we mooi en praktisch vonden. Voor een jongetje heb je niet heel veel hangruimte nodig in een kast. Tijdens een rondje in de Ikea kwamen we deze dressoir kast tegen en eigenlijk vonden we dit alle twee wel een goede oplossing. Zo hebben we de commode en de kast in een met voldoende opbergruimte. We hebben in de kleine lades dingen zoals verzorgingsspulletjes in een la, een vol luiers. Een met spuugdoekjes, slabbetjes en schoentjes. En een la met overige dingen. Daaronder hebben we de kleertjes die hij nu past. De onderste twee lades zijn voor beddengoed en kleertjes in de volgende maat.


We kochten ons behang in Duitsland. Dit scheelt erg veel qua kosten. Daar koste het maar €7,- euro per rol en dat was een van de duurdere soorten. Helaas was het behangen er mee een ware uitdaging. De streepjes en het blauwe ging nog wel maar het witte was echt rot behang. Mijn lieve vriendje had zo zijn best er op gedaan en het kromp een paar millimeter waardoor er kiertjes tussen kwamen en ook scheen het door. Alle opvulmiddel die we hadden gebruikt om de muur egaal te maken zag je er door heen. Na veel twijfelen besloten we om er nog een laag overheen te behangen. Het is niet het mooiste maar als je het niet weet zie je het niet.Het bedje kochten we bij de Leen Bakker. Dit was een showmodel die we zelf uit elkaar moesten halen. ( de jongen die daar werkte gaf ons een kapotte accuboormachine, als we die ronddraaiden moest het volgens die jongen wel lukken haha)De Ikea Ektorp stoel hebben we tweedehands via marktplaats gekocht. We kregen er een kussentje bij dat toevallig exact de zelfde kleur heeft als het behang.


De gordijnen voor het raam hadden we nog. Volgens mij waren ze van de kwantum. Het rolgordijn is verduisterend en komt van de Yisk.De planken aan de muur heeft mijn vader gemaakt. Het idee had ik van Pinterest. Daar staan zoveel leuke ideetjes op en we wilden iets wat niet heel standaard is. De plank boven de commode is vrij leeg. Nu staan er eigenlijk alleen een paar kinderboeken en een mandje waar de te kleine kleren in gaan.In de hoek van de kamer hangen halfronde plankjes. Hierop staan verschillende dingetjes. Onder de plankjes in de hoek hangen de "hang kleertjes" en daaronder staat de wasmand.


Verder staat er in de babykamer een speelgoedkist die ik nog een keer wil opschilderen. Wat uk hier precies mee ga doen weet ik nog niet... iemand nog leuke ideetjes?


Wat vinden jullie er van? Nog leuke ideetjes om wat toe te voegen?

2 opmerkingen:

  1. Wat een mooi kamertje, erg mooi zo met het blauw!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dankjewel! Dacht eerst dat het misschien wel teveel blauw zou zijn maar ik ben er nog steeds erg blij mee!

    BeantwoordenVerwijderen