zaterdag 23 april 2016

Voorgerecht: Tonijnsalade met perzik


Gisteren was Carlo jarig en s'avonds hadden we mijn moeder en zijn vader uitgenodigd om te komen eten. We kookte uitgebreid en aten als voorgerecht een tonijnsalade met perzik, als hoofdgerecht een lasagne met salami en als toetje ijs met kiwi saus en brownie. Vandaag deel ik met jullie het recept van de tonijnsalade met perzik!


Benodigdheden: 

- blikje tonijnsalade 145 gram
- 1 ei
- 3 halve perzikken uit blik
- 1/4 ui
- 1 eetlepel mayonaise
- snufje peper, zout en peterselie

Bereidingswijze:

- kook het ei hard
- laat de tonijn uitlekken
- snij de ui, ei en perzik in kleine blokjes
- doe het ei, de ui, de tonijn, de mayonaise en de peper en zout in een bakje en meng dit
- maak laagjes in een glas van perzik, tonijnmengsel, perzik, tonijnmengsel en perzik
- garneer met wat peterselie

Het recept is voor vier personen en binnen 15 minuten te maken.


De smaak van de tonijnsalade is goed. Niet te droog en lekker smeuïg. De perzik vind ik er verrassend lekker bij. Dit leek me eerst niet echt een lekkere combinatie, maar het is zeker iets wat ik vaker samen ga combineren. Het geeft het een wat frissere bite en maakt het wat zoeter.


Heb jij wel eens iets gegeten met tonijn en perzik? Zo ja wat?