In het weekend maken wij graag wat speciaals van het ontbijt. Vorige week maakten wij deze lekkere quiches. Echt leuk om een keer te maken.
Ingrediënten:
20 g boter
6 wit casinobrood
6 plakjes ontbijtspek
6 eieren (M)
1 bakje tuinkers
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Smelt de boter in een steelpan.
2. Snijd ondertussen de korsten zo dun mogelijk van het brood en rol de sneetjes plat met de deegroller.
3. Besmeer het brood met de bak kwast aan 1 kant met boter.
2. Snijd ondertussen de korsten zo dun mogelijk van het brood en rol de sneetjes plat met de deegroller.
3. Besmeer het brood met de bak kwast aan 1 kant met boter.
4. Duw de boterhammen met de beboterde kant naar onder in 6 holtes van de muffin vorm. Duw stevig aan, zodat er een ruim brood bakje ontstaat.
5. Leg de plakjes spek rondom tegen de binnenkant van het brood bakje.
6. Breek boven elk brood bakje 1 ei.
7.Bak de quiches in het midden van de oven in ca. 18 min. knapperig en tot het eiwit is gestold.
Garneer met de tuinkers en bestrooi met peper.
Serveer tip:
Serveer voor een extra luxe ontbijt bearnaisesaus over de quiches.