dinsdag 16 juni 2015

Stamppot andijvie met shoarma


Andijvie kun je op verschillende manieren eten en combineren. Mijn favoriete recept is om er een stamppot van te maken met shoarma reepjes erdoor! Een gezonde maaltijd die in 45 minuten op tafel staat.

Ingrediënten voor 2 personen: 

- 8 middelgrote aardappelen
- 200 gram rauwe andijvie grof gesneden
- 300 gram shoarma
- Scheutje melk 


Allereerst schil je de aardappelen en je snijdt ze door de helft. Daarna doe je ze in een pan met water en in zo'n 25 minuten kook je ze gaar.


Ongeveer 10 minuten voordat de aardappelen gaar zijn zet je de pan met shoarma op het vuur. Deze bak je in 10 minuten gaar.



De aardappelen stamp je met behulp van de stamper kapot en je voegt een scheutje melk toe om het smeuïger te maken. Ook de andijvie kan nu aan de pan toegevoegd worden.


Tot slot voeg je de shoarma reepjes nog toe en je mengt het geheel zodat alles door elkaar zit.


De smaak is erg goed. Je proeft de andijvie goed, maar de smaak wordt overheerst door de shoarma reepjes. Deze hebben een gekruide smaak en dat geeft het recept extra pit.


Hoe eet jij andijvie het liefst? 

1 opmerking:

  1. Dat lijkt me best een keer leuk om te proberen! Ik eet het ook het liefst als stamppot maar dan in plaats van shoarma met kaas. Nog heel even verwarmen en smullen maar !!!!

    BeantwoordenVerwijderen