woensdag 11 februari 2015

Sparen


Toen we dit huis kochten wisten we meteen dat het ons plekje zou gaan worden, maar ook dat daar nog wel wat werk voor gedaan moest worden. Sinds een paar maanden is de badkamer klaar, maar dat brengt nog lang geen einde aan onze wishlist. Helaas houdt het geld ons tegen.
Tot voor kort hield ik iedere maand bij in een kasboek wat we waaraan uitgaven en toen ik begin december het totaal plaatje ging uitrekenen schrok ik me rot. Wat een geld hadden we uitgegeven per maand en toen we gingen nadenken kwamen we qua grote uitgaven niet verder dan de badkamer, de bruiloft en de nieuwe auto. Helaas bleek er wel veel meer geld door gevlogen te zijn.


Een paar weken daarna besloten we om met een weekbudget te gaan werken en wat ben ik blij dat we dat gedaan hebben! Iedere week hebben we hetzelfde bedrag en zo zitten we nooit lang zonder geld en als het geld aan het eind van de week op is dan kunnen we het gewoon niet meer kopen en moet het tot maandag wachten. De vaste lasten en de kosten voor de benzine vallen buiten dit weekbudget en gaan gewoon van de rekening af. Het sparen gaat nu een stuk harder en hopelijk is onze nieuwe keuken nu ook snel in beeld. Stiekem zijn we al aan het kijken hoor!

De grote uitgaven die we buiten het weekbudget om doen spreken we af op de eerste van de maand en zo zijn we bewust van de grotere aankopen die we doen. Voorlopig zitten we nog maar even niet aan die extra pot, maar helaas heb je dat niet altijd in de hand, want toen Bols aangereden was hebben we de dierenarts kosten wel van de spaarrekening gedaan. De bench hebben we wel van het weekgeld gedaan.


Op welke manier spaar jij?