zaterdag 24 januari 2015

3 hapjes voor de zaterdagavond


Op de zaterdag avond zitten mijn man en ik voor de buis. We beginnen met All you need is love en daarna liggen we in een deuk om de grote improvisatie show. Vaak drinken we er een borrel bij en wat te snacken. De hapjes die wij erbij eten zijn wisselend, maar vandaag geef ik je drie inspiratie ideeën van wat lekkers voor op toast!

Eiersalade: 


Ingrediënten: 

- 4 eieren
- 3 eetlepels slasaus
- 3 eetlepels mayonaise
- halve ui
- 1 augurk
- ei kruiden
- bieslookBereiding: 

Ongeveer een uur voordat je wil beginnen met het maken van de salade kun je het beste de eieren koken. Dit is om te zorgen dat ze afgekoeld zijn als je ze door de salade wil doen. Na een uur begin je met het pellen van de eieren en ga je de ingrediënten die gesneden moeten worden snijden. De augurk en ui heb ik met een hakker gedaan en de eieren heb ik met een schilmesje gesneden. Daarna doe je alle ingrediënten in een schaal en gaat het mengen. De bieslook en ei kruiden kun je naar smaak toevoegen.


Kip kerrie salade: 


Ingrediënten: 

- 1 kipfilet
- 5 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels curry (niet op de foto)
- 3 ananas schijven
- halve ui
- kerriepoeder
- bieslook
- kip kruiden


Bereiding: 

Ook met deze salade kun je het beste een uur van te voren beginnen. Je snijdt dan de kip in blokjes en bakt ze samen met de kip kruiden in een pan. Daarna laat je ze ongeveer een uurtje afkoelen. Als het uur voorbij is snij je de ananas in stukjes en de ui. Gooi alle ingrediënten in een bak en meng het samen. Ook hierbij is de bieslook en kerriepoeder naar smaak.


Forel: 


Ingrediënten: 
- forelfilet
- sambasaus
- dille


Bereiding: 
Deze is het snelste klaar. Om te beginnen snij je de forel in stukjes en beleg je het toastje met sambasaus. Over de saus leg je een stukje forelfilet en daar strooi je een beetje dille over.
Hoe breng jij de zaterdagavond door?