dinsdag 17 januari 2017

Eetdagboek #1


Iedere week is het weer een struggle. Wat moeten we nou weer eten? Ik heb hier zelf altijd last van en door de berichtjes die ik her en der lees weet ik dat ik niet de enige ben. Nu merk ik zelf dat ik dan toch vaak ga kijken naar wat eet iemand anders en daarom besloot ik om te delen wat ik vorige week heb gegeten.


Maandag:
De aardappels waren al sinds vrijdag op en ik zou vandaag boodschappen doen, maar doordat ik niet echt fit was besloot ik dat dit ook dinsdags wel kon. Ik was namelijk helemaal vergeten dat de aardappels op waren en had niet echt het idee dat ik iets heel hard nodig was. Tot 10 voor 5. Ik wou de aardappels gaan schillen, maar de bak was leeg! Al snel bedacht ik dat ik dan maar patatjes ging bakken in de airfryer. Ik at er sperzieboontjes uit de diepvries bij en een lekkerbekje in bierbeslag van Iglo.


Dinsdag:
Ik heb s'ochtends boodschappen gedaan en aardappelen gehaald en aangezien de nog vol ligt met boerenkool besluit ik dat klaar te maken. Een stamppotje met Gelderse rookworst van Unox en een augurk erdoor! Normaal eet ik er ook vaak zilveruitjes bij, maar die waren op.Woensdag:
Lekker en simpel. Wraps met gehakt, ui, paprika, champignons, Tex mex kruiden en een beetje ketchup. Ik vind wraps heerlijk en je kunt er zoveel kanten mee op. Ik heb ze nu iets warm gemaakt, maar je kunt ze ook koud eten of krokant afbakken. Qua vulling kan eigenlijk alles erin wat je lekker vind. Mijn favoriet is toch wel zalm met roomkaas, sla, ui en een sausje.


Donderdag:
Bij de Ah hadden ze prei in de aanbieding, dus daar neem ik er vier van mee! Ik maak er twee klaar voor Carlo, Selena en mezelf! Daarbij eten we gekookte aardappelen met jus en pittige kippenvleugeltjes van de Jumbo! Deze komen uit het diepvries schap en zijn echt heerlijk.


Vrijdag:
Carlo eet voor de derde keer deze week niet mee en ik heb zelf eigenlijk niet echt ergens zin in. Ik besluit voor Selena gezond te koken en voor mezelf een stokbroodje met knoflookboter in de oven te doen!


Zaterdag:
Carlo heeft zin in pannenkoeken. Hij eet zelf altijd hele dikke pannenkoeken, maar voor mij maakt hij gewoon dunne. Hij belegd die van mij met kaas en stukjes knakworst. Knakworst lijkt gek op een pannenkoek, maar het smaakt heel goed!

Zondag:
In alle drukte ben ik vergeten om een foto te maken, maar Carlo heeft een lasagne gemaakt  van een pakje van Honig met gehakt, Italiaanse en thaise groentemix en wat roomkaas. Hij was helaas erg pittig geworden waardoor het niet echt mijn ding was, maar de visite en Carlo zelf vond het erg lekker. Mijn zusjes vonden het wel te scherp, dus die kregen aardappel schijfjes uit de airfryer.


Wat heb jij de afgelopen week gegeten?
Gerelateerde artikelen: