woensdag 18 januari 2017

Recept: bananenkwarktaart met chocolade en karamel


Afgelopen zondag vierden we voor de laatste keer Selena haar 1e verjaardag. Wij hebben het in totaal in drie keer gevierd en hadden de eerste twee keren slagroomtaart of appeltaart en voor de laatste keer wouden we een nieuw recept proberen. Na lang speuren kwamen we uit op een bananenkwarktaart met chocolade en karamel en wat was hij lekker!



Het recept van deze taart is eigenlijk een samenvoeging van twee recepten. Deze kun je hier en hier vinden.

Benodigdheden:
- 200 gram speculaas
- 100 gram vaste boter
- 10 blaadjes witte gelatine
- 500 gram bananen
- citroensap
- 200 gram suiker
- 250 ml slagroom
- 100 gram pure chocolade
- Scheutje melk
- 100 ml sinaasappelsap
- 500 gram kwark
- Boter voor het invetten van het bakblik
- Bebogeen


Bereidingswijze:
- Laat de boter smelten in een pannetje
- Verkruimel de speculaas bijvoorbeeld in de keukenmachine.
- Bekleed de onderkant van het bakblik met bakpapier en vet de zijkant in met boter
- Meng de boter en de speculaas door elkaar totdat alles plakt
- Doe dit in het bakblik en druk het aan met de bolle kant van een lepel zodat het hele bakblik egaal bedekt wordt.

- Zet de gelatine voor 5 minuten in koud water
- Snij 125 gram van de bananen in plakjes
- Prak de rest van de bananen
- Doe hier een scheutje citroensap over. Dit voorkomt verkleuringen
- Warm 100 ml sinaasappel op in een pannetje
- Knijp de gelatine uit
- Voeg dit toe aan de sinaasappelsap en laat het smelten

- Meng 500 gram kwark, 200 gram suiker en het gelatine mengsel met elkaar
- Voeg hier de geprakte bananen aan toe
- Knop de slagroom stijf
- Spatel dit door het kwark mengsel

- Bekleed de bodem van de taart met de schijfjes banaan. Ik heb een rand gemaakt op de uiteinden en heb daarna twee lijnen naar binnen gelegd
- Warm de chocolade op en voeg hier op gevoel melk aan toe tot hij niet meer plakkerig is
- Giet dit over de bodem van de taart
- Doe het kwarkmengsel erop en strijk dit egaal af
- Versier de taart met de bebogeen. Wij hebben dit gedaan met een decoratiestift die ik voor 1 euro kocht bij de Wibra van het weekend


Je kunt uit de taart 10 a 12 stukken halen.


De taart is vrij machtig, maar wel heel lekker. De combinatie van chocolade, banaan, speculaas en karamel passen goed bij elkaar.


Maak jij weleens zelf taarten?




Gerelateerde artikelen:
- Plog Selena's eerste verjaardag
- Cakesmash
- Recept wiener torte