zondag 9 november 2014

8 jaar samen en een half jaar getrouwd


Vandaag is het 9 november! Voor de meeste mensen een doodnormale datum, maar voor mij en mijn man de dag waarop wij 8 jaar geleden verkering kregen en een half jaar geleden getrouwd zijn. Het leek me leuk om jullie te vertellen hoe wel elkaar hebben leren kennen en wat onze hoogtepunten waren in deze 8 jaar. 

Hoe hebben wij elkaar ontmoet?

In maart 2006 ben ik begonnen met werken bij een bouwmarkt hier in de buurt. Mijn man werkte daar ook en al vrij snel merkten we dat we een klik hadden. Hij was maar een maandje nodig om verliefd op mij te worden, maar voor mij was dat toch net even anders. Ik kwam toen net uit een andere relatie en had geen behoefte aan een nieuwe liefde. Wel waren we maatjes voor het leven en behalve samen slapen deden we alles samen! We werkten een of twee avonden in de week samen + de zaterdag en in het begin had ik niet door dat er voor hem meer dan vriendschap was. Tot in de zomer. Hij werkte dan bijvoorbeeld van half 10 tot 9 en ik van 1 tot 9 en dan bracht hij in de middag pauze zijn scooter naar huis om met mij mee terug naar huis te fietsen. Super lief, maar dan krijg je het wel snel in de gaten! In de zomer van 2006 is er een vervelende ruzie geweest in de stad en daar was ik getuige van. Sindsdien werd ik achterna gezeten door 3 mannen. Dit heeft in totaal zo'n 1,5 jaar geduurd en in die tijd heeft mijn man me ontzettend gesteund. Hij liet me nooit meer alleen naar huis fietsen en omdat mijn ouders uit elkaar waren bracht hij me regelmatig naar een stadje hier 12 km verderop zodat ik de trein naar mijn vader kon halen en niet meer dan een half uur in mijn eentje op het station moest wachten. In september groeiden mijn gevoelens voor hem steeds meer en vroeg hij me voor het eerst verkering, maar ik weigerde. Ik was teveel gekwetst. Eigenlijk raar, want iedereen dacht al dat we een stel waren, dus veel zou het niet veranderen. In november heb ik hem verteld dat ik het wou proberen, maar dat als hij mijn hart zou breken hij de lul zou zijn! En toen waren we een setje! 


Wat waren onze hoogtepunten in de 8 jaar dat we samen waren?

- Zomer 2007 vakantie Haaksbergen
Onze eerste vakantie samen was naar een camping in Haaksbergen. We werden gebracht door zijn vader en sliepen daar in zijn tent. Geld voor elektriciteit hadden we niet waardoor we s'nachts stiekem onze telefoon gingen opladen bij andere campinggasten (je betaald tenslotte toch een vaste prijs). Ook gingen we een dagje op de fiets naar Duitsland. We hadden gehoord dat de alcohol daar een stuk goedkoper was en in plaats van 2 fietsen huurden we er 1, want ja we hadden het geld er niet voor over. Ik achterop en mijn man fietsen! Wat een tocht hebben we gemaakt. Ik zal het nooit vergeten. Iedere keer was het stadje te klein en toen waren we eindelijk in een grotere stad en toen ging alles om 1 uur al dicht. 


- Juli 2009 samenwonen huurhuis
In juli 2009 gingen we voor het eerst samenwonen. Dit was dus na 2,5 jaar en veel mensen vonden dit vroeg. Voor ons voelde het goed en ondanks dat we nog jong waren (20) besloten we het te doen. Het huisje wat we huurden was niet al te groot en we zijn samen druk aan het klussen geweest. Alle kozijnen waren rood en dat was echt een rot werk. Onze spullen kwamen vooral van marktplaats en de goedkopere meubelzaken. Ook kregen we veel van zijn vader! 


- April 2012 samenwonen koopwoning
In April 2012 was het tijd voor de volgende stap! We kochten samen een huis en daar wonen we nog steeds. Het huurhuis was prima voor ons, maar had zeker ook zijn nadelen. Zo zat er enkel een gaskachel in en was het in de winter overal koud behalve in de woonkamer. Het huis waar we nu wonen is een keer zo groot als het huurhuis en we hebben er veel plannen mee qua verbouwen. De badkamer was nog maar het begin. 


- 9 mei 2014 Trouwen
Een half jaar geleden op 9 mei was het tijd voor het jawoord. Het jaar ervoor op 25 mei vroeg hij mij ten huwelijk toen we op vakantie waren met mijn vader, zijn vrouw en mijn broer en zusjes. Hij ging op zijn knieƫn terwijl ik in mijn badjas stond. Hoe romantisch. Over het antwoord hoefde ik niet na te denken! Een dikke vette ja dus! De trouwdag zelf was een dag om nooit te vergeten en ik schreef er al meerdere artikelen over:

Heb jij een vriend/man en hoelang zijn jullie samen? 

2 opmerkingen:

  1. Ik ben zes jaar samen waarvan anderhalf jaar getrouwd. Leuke trouwjurk had je - stond je geweldig. Wat heb je ermee gedaan?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hij hangt op zolder in een hoes! Stomen vond ik niet te betalen (zo'n 150 euro) en de vlekken geven me ook goede herinneringen! Eigenlijk zou ik hem 1x per jaar aan willen doen om foto's te maken, maar weet niet of hij blijft passen natuurlijk!

      Verwijderen