maandag 8 augustus 2016

Selena 7 maanden


Op 30 juli was Selena alweer 7 maanden! Haar ontwikkeling gaat op dit moment zo snel dat ze wekelijks wel wat nieuws kan. Ze reageert steeds meer op ons, kletst ons de oren van de kop en stopt echt alles in haar mond! 


Leeftijd: 
7 maanden

Lengte:
67 cm

Gewicht: 
6970 kg

Slapen: 
S'nachts slaapt Selena nog steeds goed door. Wel doet ze er soms langer over om in slaap te komen. Dan ligt ze gerust 1,5 uur te kletsen en met haar tut knuffel te spelen. Overdag slaapt ze de ene keer 1 keer, de andere keer 2 keer en heel soms zelfs nog drie keer, maar dit komt niet vaak meer voor! Vaak hangt het aantal slaapjes af van hoe laat ze in de ochtend wakker wordt, want dit is de ene keer om 6 uur en twee weken terug was het zelfs pas 9 uur!


Voeding:
Ik ben een maandje terug gestopt met de borstvoeding en Selena krijgt nu flesvoeding. Ze is geen grote drinker en dit heeft me heel wat zorgen opgeleverd, maar gelukkig eet ze wel super. Tot nu toe hebben we nog steeds niks ontdekt wat ze niet lust. Ze krijgt ondertussen pap, brood, groente, fruit, aardappel, rijst, pasta, rijstwafeltjes, soepstengels en babykoekjes. Qua drinken drinkt ze water, diksap, thee of natuurlijk gewoon opvolgmelk! 

Favorieten:
- Water blijft een favoriet. In bad spettert ze alles nat.
- Littke people kijken op de tv.
- Een stuk wandelen in de wandelwagen. 

Dit vind ik niet leuk:
- Als we haar een romper aan proberen te trekken over haar hoofd. Het gekke is dat ze een shirt niet erg vindt.
- Wachten op eten. Madam ongeduld!


Bijzondere momenten: 
- Selena kan zich steeds beter voortbewegen. Nog niet in de vooruit, maar in de achteruit komt ze wel een paar meter van haar plaats af
- Ze heeft haar eigen stem nu helemaal ontdekt en er komen steeds meer letters uit. 


Wanneer kon jou baby zich vooruit bewegen? 
Gerelateerde artikelen:
Selena 4 maanden
Dag ritme Selena 3,5 maand
De eerste keer vast voedsel/hapjes