donderdag 9 oktober 2014

5 maanden getrouwd


Vandaag ben ik precies 5 maanden getrouwd met mijn lieve man en ik krijg regelmatig de vraag met of er iets veranderd is sinds ik getrouwd ben en hoe het nu voelt. Vandaag wil ik hier dieper op in gaan


Hoe voelt het om getrouwd te zijn? 

Om eerlijk te zijn is het niks anders om getrouwd te zijn, maar toch voelt het ergens wel vaster en vertrouwder. Het enige wat veranderd is sinds we getrouwd zijn is ons seksleven en wel in positieve zin, maar ik zal jullie de details besparen. Ongeveer een maand nadat we getrouwd waren merkte ik dat ik een beetje in een dal terecht kwam. Ik heb toen ook min of meer voor de gein tegen mijn man gezegd dat het allemaal leuker was voordat we getrouwd waren. Tuurlijk neem ik hem daar niks in kwalijk, maar voor die tijd ben je zo hard bezig met de voorbereidingen en om alles te regelen. Na de bruiloft hield ik ineens een heleboel tijd over en toen besloot ik ook nog om te stoppen met bloggen waardoor ik nog eens zo'n 20 uur in de week extra tijd over hield. Toch denk ik dat het grootste probleem daar niet in zat, maar meer in het verbouwen van de badkamer en dat in combinatie met het drukke werkrooster van mijn man. Sinds we getrouwd zijn hebben we bijna geen leuke dingen meer samen gedaan buiten de deur. Op de vakantie's na dan. Ik heb het hier ook met mijn man over gehad en die snapte het wel en helaas kon hij de drukte zelf ook merken aan zijn gezondheid. De badkamer is nu bijna af en hij heeft beloofd dat hij me dan zou laten zien dat ik zijn vrouw ben, dus ik ben benieuwd!

Of ik een ander zou aanraden om te trouwen? 

Nu lijkt het bovenste stukje misschien wat negatief, maar ik zou het een ander zeker wel aanraden om te trouwen. De belofte aan elkaar is iets speciaals en je bent meer verbonden met elkaar. Zelf ben ik best wel traditioneel ingesteld en daarom vind ik trouwen er persoonlijk ook wel bij horen. Wij hebben er heel bewust voor gekozen om te trouwen en ik wou zeker geen kinderen voordat we het ja woord genoemd hadden. Mocht ik laten kinderen mogen hebben dan vind ik het ook belangrijk dat hun weten dat hun papa en mama helemaal voor elkaar zijn gegaan en ondanks dat bij ons beide ouders gescheiden zijn hebben wij wel het vertrouwen in het huwelijk. In de praktijk is het huwelijk slechts een papiertje, een duur feest en zorgtoeslag waar je ineens geen recht meer op hebt, maar emotioneel gezien is het zoveel meer. Wij hadden beide onze ouders als getuigen gevraagd en dat maakt het voor mij nog extra bijzonder.Ondanks dat trouwen veel geld kost zou ik het zo weer overdoen. De dag zelf is zo bijzonder met alle mensen om je heen waar je van houdt.
Mocht je zelf trouwplannen hebben dan kan ik maar een ding zeggen en dat is:

* Vergeet niet te genieten! *


Wat vind jij van het huwelijk? 

3 opmerkingen:

  1. Wauw wat had je een prachtige jurk aan! Misschien een beetje laat, maar nog gefeliciteerd!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Trouwens is iets moois, iets wat je leven samen jan verrijken....je hebt het mooi verwoord.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Weet niet waarom ik ineens dit account hier gebruik,maar goed, k ben het dus....Linda ( lindamouw@kpnmail.nl)

    BeantwoordenVerwijderen