zaterdag 17 mei 2014

Trouwverslag 9 mei


Vrijdag 9 mei was het zover. De dag dat mijn vriend en ik man en vrouw zijn geworden en wat was het een bijzondere en mooie dag. Dat mensen zeggen dat het de mooiste dag van je leven is is voor mij bevestigd en tot nu toe was het zeker de mooiste. Vandaag een uitgebreid verslag van hoe mij dag geweest is.


De wekker ging al om zes uur en binnen 5 minuten stond ik naast mijn bed om onder de douche te stappen en mijn haren te fohnen zodat ik klaar was voor de kapper. Ik heb van 8 op 9 mei bij mijn moeder geslapen samen met mijn beste vriendin en om 7 uur stond de kapper voor de deur. Ik was daarvoor al voor een proefkapsel geweest en liet mijn haar krullen en daarna half opsteken met een sluier in de achterkant. Om 8 uur was het tijd voor het volgende onderdeel om mij op het mooist te maken en wel de make-up. Ook dit deed ik niet zelf. Ik heb er wel over zitten nadenken om het zelf te doen, maar vond het toch een fijner idee dat het door iemand anders gedaan werd. Ook hierbij had ik al een proef gehad en we hadden gekozen voor een vrij natuurlijke ooglook met een roze lipstick. Woensdag was ik al bij haar geweest voor een manicure en nu bracht ze nog een blanke lak aan met een klein strass steentje. Om 9 uur was ik klaar om in mijn jurk te gaan. Alle overige poespas (kousen, torselet, string en kouseband) had ik al aan met daarover mijn badjas. De jurk aandoen was binnen 10 minuten gefixt en nog even wat sieraden erbij om en ik was er helemaal klaar voor. Ik heb nog even kort op social media gezeten en om 20 voor 10 arriveerde de fotograaf. Om 5 voor 10 smste ik mijn vriend en om 10 uur haalde hij me op.

Tijd voor de foto shoot. Omdat we niet zo goed wisten wat het weer zou doen besloten we een paar dagen ervoor al om een nood locatie te regelen voor als het wel slecht weer zou zijn. Tussen de buien door hebben we op 3 verschillende plaatsen foto's gemaakt en dat het regende maakte het juist ook wel weer bijzonder. Vooral met de binnenlocatie (vlindertuin) was ik heel blij.

Na de foto shoot gingen we door naar ons eigen huis waar we lunchten met een stuk of 14 mensen. We hadden het vrij simpel gehouden met wat belegde broodjes, soep, salade en drinken. Ik vond het leuk dat er toch een paar mensen waren die me al zagen voordat we naar de trouwlocatie gingen!

Na het eten gingen we naar de locatie waar de plechtigheid zou zijn en daar zagen we de rest van de dag gasten. De gasten kregen hun plek aangewezen en toen iedereen zat begon de muziek te spelen. Wij hadden voor het nummer van Do-Heaven gekozen en vanaf dat die begon te spelen kwamen er tranen in mijn ogen. Bijzonder om hier zo te staan met de liefde van je leven. Langzaam liepen we de zaal binnen waar de trouwambtenaar een leuk verhaal over ons deed en ons vervolgens trouwde. Na het ja woord werden we gefeliciteerd door onze gasten en toen mijn moeder kwam moest ik huilen. Tranen van geluk!

Daarna gingen we door naar de locatie waar de rest van het feest gehouden werd. S'middags zaten we op een locatie waar we ook de avond zaten en daar aten we taart en rond een uurtje of half 5 gingen we familie foto's maken. De fotograaf hadden we voor 8 uurtjes geboekt en hij deed het op zo'n leuke manier.

Om 6 uur gingen we door naar een andere locatie op hetzelfde terrein en daar aten we wat. We hadden zitten twijfelen of we een lopend buffet zouden doen of een 3 gangen keuze menu, maar hebben voor het laatste gekozen, zodat we rustig konden zitten en ons konden laten verwennen.

Om half 9 waren ook de avond gasten uitgenodigd en toen het 12 uur was was het afgelopen. In die tijd is er een hoop gebeurd, maar om eerlijk te zijn leek de hele avond maar 10 minuten te duren. Rond 9 uur hadden we een openingscd met nummers die wij heel leuk vonden en de bedoeling was dat iedereen hierop mee ging dansen. Best een risico, maar gelukkig kwam iedereen goed los en zelfs manlief begon een stuk te hakken! Van de gasten kregen we een hoop complimenten over de locatie, de band en natuurlijk over hoe wij eruit zagen!

Om 12 uur was het feest voorbij en brachten de broer van manlief en zijn vrouw ons thuis. We zaten nog eventjes na en toen hun weg gingen hebben wij de cadeautjes uitgepakt. Uiteindelijk gingen wij rond 3 uur slapen!


Ben jij getrouwd?