zondag 18 mei 2014

Nieuwe camera en telefoon


In mijn persoonlijke update artikel vertelde ik al dat ik tijdens onze mini huwelijksreis een nieuwe camera en telefoon heb gekocht. Met mijn telefoon had ik eigenlijk sinds het begin al problemen en een nieuwe camera was gewoon even een luxe aankoop van ons trouwgeld. Zowel de camera als de telefoon kocht ik bij de BCC.

De camera: 


Mijn 'oude' camera was ook een Nikon en die bevalt me heel erg goed en daarom besloten we in principe dezelfde camera te kopen, maar natuurlijk wel met een hele verbetering. De camera die ik had was de Nikon Coolpix L120 en de nieuwe is de Nikon Coolpix P520. Ik heb nu met 42x wide zoom het dubbele als op mijn andere camera en ik ben er ook 4 megapixels op vooruit gegaan, want deze heeft 18.1 megapixels. Voor de rest heb ik niet zoveel verstand van de functies van een camera, maar foto's maken kun je er wel mee. In Zandvoort hebben we hele mooie foto's geschoten en dat gaat eigenlijk heel makkelijk en goed. Ook vrijdag heb ik hem mee genomen naar de dierentuin en daar heeft vriendlief uitgebreid foto's geschoten. Hier kun je morgen een artikel over vinden om 6 uur. Wel merk ik dat close up foto's maken nog niet zo makkelijk gaat, maar dat is denk ik een kwestie van oefenen en de functies onder de knie krijgen. Ik heb veel moeite om hem scherp te krijgen, maar de foto's die eruit komen zijn wel veel mooier en echter qua kleur en ook is alles veel preciezer te zien. Bijna alle foto's uit het artikel over de Essence12 blush my lips lipstick zijn gemaakt met de close up stand. 


Om de camera goed te beschermen kochten we er ook een tasje bij! Voor de tas betaalden we €28,99 en voor de camera €269,00. 

De telefoon: 


In augustus vorig jaar kocht ik een LG L7 en sinds ik hem heb is het niet mijn telefoon. Ik vind hem sloom en de dingen die ik erop wil doen zijn niet mogelijk. Ook niet zo gek want er zit maar 100 mb ram geheugen in. Omdat ik meer met mijn telefoon wou doen zijn we gaan kijken naar een andere en dat is de Huawei ascend G700 geworden. Deze heeft 2 gb ram geheugen en is een heel stuk sneller. Precies wat ik nodig heb. Ook vind ik het prettig dat hij een 8 megapixel camera heeft zodat ik goede foto's kan maken voor op Instagram. Ik heb bewust gekozen voor een vrij groot scherm (5inch), omdat ik dat makkelijker vind werken en hem beter kan vinden in mijn tas. 


Bij de BCC hadden ze geen hoesjes voor erom, maar ik kocht bij een ander klein zaakje een leuk knal blauw hoesje.


Ik betaalde voor het hoesje €14,99 en voor de telefoon €222,95.


Welke telefoon en camera heb jij?