maandag 31 augustus 2015

Zwangerschap week 22 Hormonen en nesteldrang


In week 22 van de zwangerschap had ik veel last van mijn hormonen en ook de nesteldrang kwam om de hoek! Gelukkig werden op maandag de meubels bezorgd, dus kon ik gaan beginnen met inrichten!

Baby-dump bestelling:
Op maandag kwam om kwart voor 8 de bestelling van de Baby-dump binnen! We hebben hier een grote bestelling gedaan en de babykamer, box, maxicosy, kinderwagen, muziekmobiel, luiertas en matras werden geleverd! Toen het in huis stond keek ik mijn man smekend aan en hij wist genoeg. De kinderwagen moest alvast uitgepakt worden! Helaas bleek de bak te missen, maar die is uiteindelijk donderdag al bezorgd met de post. S'avonds zijn we bezig gegaan met het in elkaar zetten van de commode en de kledingkast. Helaas bleek 1 lade kapot te zijn en het blad van de commode beschadigd. Zonde, maar wederom gaat de Baby-dump dit oplossen! Toen de deuren van de kledingkast er nog niet eens inzaten was ik al druk bezig met de boel inrichten! Ik kon niet wachten. Binnenkort komen er artikelen online met al deze aankopen.


Afspraak verloskundige: 
Op dinsdag had ik een afspraak bij de verloskundige! Ik besprak meerdere zorgen waaronder het feit dat ik qua gewicht nog maar 2,2 kilo was aangekomen en dat ik last heb van mijn bekken. Voor mijn bekken heeft ze me naar de fysio doorverwezen, dus die ga ik deze week even bellen en over het gewicht moet ik me geen zorgen maken. De baby pakt wat ze nodig heeft en het geeft alleen bij mezelf minder energie!

Hormonen en nesteldrang:
In het begin van de zwangerschap riep ik regelmatig dat ik geen last van mijn hormonen had en enkel mijn man! Helaas heb ik er nu zelf ook last van. Ik irriteer me in vlagen dood en maak me overal druk over! Een keuken verbouwen is natuurlijk ook niet echt bevorderlijk voor dit alles. Ik erger me eraan dat er niks uit mijn handen komt en dan heb ik met veel moeite in huis veel schoongemaakt en opgeruimd en een dag later kan ik alweer vies op de meubels schrijven door het stof! De gedachtes in mijn hoofd lopen over en daardoor lukt het me juist niet om actie te ondernemen. Dan maak ik een to do list en dan doe ik niks anders dan in bed liggen, op de bank slapen of hangen achter de computer. Ik weet dat het erbij hoort, maar daar word ik alleen maar onrustiger door! Ik voel me schuldig tegenover mijn man en er lopen regelmatig tranen over mijn wangen. Ik vind het maar moeilijk!


Hoe ging jij om met je hormonen?