dinsdag 9 juni 2015

Snelle kaasbroodjes uit de airfryer


Gisteren had ik zin in saucijzenbroodjes, maar helaas hadden we geen gehakt in huis, dus uiteindelijk besloot ik om dan maar zelf kaasbroodjes te maken! Klaar in 30 minuten en super makkelijk om te maken.


Ik maakte er twee, maar je kunt er natuurlijk ook meer maken. Eerst haal je de bladerdeeg plakjes uit de diepvries en deze laat je 15 minuten ontdooien. Als de bladerdeeg ontdooit is smeer je ze in met mosterd en leg je er reepjes kaas op! De bladerdeeg vouw je nu dubbel en goed dicht zodat de kaas er niet uit kan lopen. Tot slot bestrijk je ze nog met ei zodat ze een mooie bruine kleur krijgen. Dit alles bij elkaar kost slechts 5 minuten van je tijd en daarna doe je ze 25 minuten in de airfryer op 160 graden. Het is wel verstandig om dit op bakpapier te doen, want anders gaat het vastplakken.


De smaak is echt heerlijk. Wel is het verstandig om ze eerst iets af te laten koelen, want anders verbrand je je tong een de hete kaasvulling! De kaas is romig en wat gesmolten, maar nog wel stevig.Heb jij al eens zelf kaasbroodjes gemaakt?