maandag 22 juni 2015

De positieve zwangerschap test!


Vanaf mei 2014 heb ik iedere keer als ik ongesteld moest worden een test gedaan, en keer op keer was hij negatief! Toen we in oktober 2014 een positieve test in onze handen hadden was dat een onbeschrijfelijk mooi moment! Helaas liep deze zwangerschap niet goed af. In maart 2015 testen we wederom positief. Deze keer was het gevoel erbij anders! Vandaag deel ik mijn ervaringen!

Het uitvoeren van de test:
Een zwangerschapstest kun je het beste uitvoeren in de ochtend op de dag dat je ongesteld had moeten worden. Er zijn speciale testen die je eerder kunt gebruiken, maar die testen zijn vaak erg duur en je maakt jezelf vaak alleen maar gek door eerder te gaan testen (ik spreek uit ervaring). Zelf gebruikte ik altijd een speciaal urine potje met een groene deksel. Dit potje is speciaal bedoeld om je urine in op te vangen en ze zijn te koop bij de drogist voor een paar euro! Het testen met ochtendurine is verstandiger omdat je dan meer HCG in je urine hebt en dus sneller positief zou testen. HCG is een hormoon wat alleen zwangere vrouwen in hun lichaam hebben.

Gewapend met het potje en de test ga je naar de wc. Voor gebruik is het verstandig om de bijsluiter te lezen, want er zit verschil in hoe een test werkt! Je plast in het potje en brengt daarna de urine aan op de zwangerschapstest. Mijn ervaring is dat rechtstreeks op de test plassen een bende wordt, dus dat raad ik af. Dan is het wachten. Meestal duurt het zo'n 3 minuten voordat je het op de test moet gaan zien. Veranderd er niet dan ben je niet zwanger. Veranderd het geen wat moet veranderen wel? Dan ben je zwanger. Bij een valse test moet je opnieuw testen.De positieve test in Oktober 2014:
Na al die keren negatief getest te hebben hadden we niet verwacht dat we nu een positieve test in handen zouden krijgen. Deze maand hadden we er minder druk achter zitten en waren we minder gericht te werk gegaan! Met mijn duffe hoofd ging ik naar beneden en ik deed de test. Al vrij snel kwam er een streep in beeld en ik ging naar boven. Mijn man lag nog op bed en ik maakte hem wakker. Het enige wat ik kon doen was knikken en naar de test kijken! Toen hij het ook zag hebben we even heel stevig geknuffeld en daarna hebben we nog een tijd op bed gelegen in stilte. Allebei dachten we aan de tijd die nu zou gaan komen. Helaas bleek bij de eerste echo dat er geen hartactie was. Hier schrijf ik eind juli uitgebreid over.


De positieve test in Maart 2015: 
Na de Missed abortion en curettage was dit voor ons ronde 1 weer ondanks dat we vrij gericht seks hebben gehad had ik niet verwacht dat het raak zou zijn! Toen ik de test er na enkele minuten weer bij pakte was ik dan ook vol ongeloof toen ik een streepje zag staan. Mijn man keek me aan en vroeg wat er was.. Het enige wat ik kon doen was knikken! Hij vroeg zijn we zwanger? Ik zei ja en hij begon me te knuffelen, waar ik bij de positieve test in januari helemaal happy was had ik nu ook een heel sterk gevoel van angst en een benauwd gevoel! Bang dat het weer fout zou gaan en tegelijkertijd ook heel erg blij! Dit kindje was zo welkom, maar zou het ook bij ons kunnen blijven?


Maakt het uit welke test je gebruikt? 
Zelf heb ik getest met de Action zwangerschapstesten en de Kruidvat testen. De Action testen kosten €1,49 per twee en de Kruidvat testen zijn 2 voor 5 euro! In het begin testte ik telkens met de testen van de Action, maar omdat mijn cyclus heel onregelmatig was besloot ik toch voor die van kruidvat te gaan omdat ik na 3 weken over tijd te zijn minder vertrouwen kreeg in de Action testen. Bij het testen van deze zwangerschap heb ik eerst een Kruidvat test gebruikt . Deze gebruikte ik op mijn NOD en deze was duidelijk positief. Een dag later gebruikte ik die van de Action. Ook deze was positief, maar wel minder duidelijk dan die van de Kruidvat! De testen van de Action reageren minder sterk dan die van de Kruidvat en hebben meer HCG nodig! Een waak na de positieve Kruidvat test deed ik er nog een van de Action en dit was een heuse knaller! Op de foto hierboven liggen de testen op volgorde.

Mocht je twijfels hebben over hoelang je zwanger bent dan zou ik een Clear blue met indicator gebruiken. Deze geeft aan hoeveel weken je zwanger bent aan de hand van de hoogte van je HCG. Zelf zou ik gewoon lekker met Action testen gaan testen, want die zijn tenminste betaalbaar en je weet niet hoeveel je er nodig bent?


Heb jij al eens een zwangerschapstest gebruikt? En hoe voelde je je toen je de uitslag las?